Hoppa till sidans innehåll

Utbildas och utvecklas

07 FEB 2019 12:57
  • Skapad: 07 FEB 2019 12:57

Sätt på dig nya glasögon!

Alla är välkomna, säger vi. Såväl inom Korpen som inom hela idrottsrörelsen.  Men hur gör vi för att alla ska känna sig välkomna? Hur visar vi att alla är välkomna? För att stärka kunskaperna kring normer och inkludering har Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna tagit fram en utbildningswebb för inkluderande idrott. Webben riktar sig till dig som är förtroendevald, anställd, ledare eller tränare i en förening eller ett förbund. Den syftar till att stötta arbetet med inkludering genom att ge kunskap, skapa reflektion, samtal och förhoppningsvis handlingskraft, vilja och mod att förändra.

Med normglasögonen på kan vi se vad vi behöver förändra för att fler ska känna sig välkomna till oss. Här finns ett stort och brett material att jobba med.

Idrott och politik

Det är i föreningarna vi har vår verksamhet i idrottsrörelsen. Men förutsättningarna för vår verksamhet är beroende av beslut på andra ställen, allt från riksdag och regering till idrottens egen riksdag, Riksidrottsmötet.

Om du vill hänga med lite extra i vad som händer inom idrottspolitik ska du kolla in Riksidrottsförbundets podd, Idrott och politik. Här hittar du allt från folkhälsa till regeringsbudgetar via antidoping och samhällsplanering.

Om det här är något som intresserar dig, kan det också vara värt att kika på vilka motioner som lämnats in till Riksidrottsmötet som hålls i Helsingborg 24-26 maj.

Arbetsgivarskap och ledarskap

Du som är verksamhetschef, kanske i en större förening, har här möjligheten att stärka dina kunskaper i arbetsgivarskap och HR-arbete. En möjlighet att skapa en än proffsigare organisation.

I innehållet hittar du:

  • Det idéburna ledarskapet.
  • Arbetsrättsliga utmaningar och förutsättningar inom civilsamhället och idrotten.
  • Rollfördelning: vad och hur, tjänstepersoner och förtroendevalda.
  • HR arbete i ideell sektor: särart, medarbetarskap och chefsroll.
  • Mitt ledarskap.
  • Rörelseglädje.


Om olyckan är framme

Som ledare är det en fördel om du har grundläggande kunskaper i skadehantering. Här hittar du en webbutbildning med Thomas Lindholm som är lärare på Bosöns idrottsfolkhögskola.

Utbilda dig i Moveoo-metoden!

Träna inne, träna ute, med bollar, pinnar eller andra redskap. Eller kanske utan redskap med varandra. Testa rörelser du aldrig gjort eller tror att du inte klarar av. Med Moveoometoden utmanas traditionella tankar och beteenden inom träning i syfte att få fler att träna effektivt, sunt och roligare och för att få fler att röra på sig i vardagen. Precis det vi önskar inom Korpen.

För inspiration kan ni kolla in Moveoos instagramkonto eller på Youtube
Nu kan du utbilda dig till att bli Moveooledare. Som Korpenledare erbjuds du en skön rabatt till utbildningarna som går i Veddige (20 min från Göteborg) 2-3 mars och i Stockholm på Stockholms stadion 16-17 mars.

Bokning görs på Moveoo.se/bokadig. Rabatt 1 500kr (ord 4200 kronor) om du anger koden: korpvip19

Idag används Moveoometoden av såväl grupptränare, idrottsledare, personliga tränare som av löpcoacher som vill stärka löpare. Moveoometoden öppnar för ett ledarskap som är nyfiket, utmanande och samtidigt tillåtande – som Korpens gröna och sköna ledarskap. Ledarskapet återspeglas i träningen som blir varierad och anpassningsbar oavsett redskap och miljö.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info