Hoppa till sidans innehåll

Vi hjälps åt – för ungdomarnas skull

22 MAJ 2019 09:52
Det är ett år sedan Korpens förbundsmöte tog beslut om att sänka åldersnivån till 13 år för de medlemmar vi riktar oss mot.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2019 09:52

Ett av skälen var att Korpen på så sätt kan fånga upp den stora grupp unga som hoppar av sin idrott allt tidigare, eller locka in de unga som annars inte börjat sporta.

- Vi är historiskt sett bra på att utveckla idrott som ungdomar vill ha, säger Eva Bjernudd, generalsekreterare på Korpen. Men det är också viktigt att vi inte konkurrerar om de unga gentemot förbund med samma verksamhet.

Den sänkta gränsen har i några fall ifrågasatts av andra förbund, just med anledning av konkurrensen om de unga. Eva Bjernudd och förbundsordförande Jan Johnson har träffat några förbund för att förklara Korpens ståndpunkt i ungdomsfrågan.

- Nyligen träffade vi Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreterare Håkan Sjöstrand och förtydligade att vår roll handlar enbart om att komplettera, inte konkurrera, förklarar Eva Bjernudd. Mötet gav en bra och ömsesidigt förståelse för hur vi kan samverka och vi kommer att fortsätta vår dialog.

I det framtida arbetet för att fånga upp ungdomarna är det extra angeläget att hela idrottsfamiljen håller ihop och även hittar nya samarbetsformer. Korpföreningar runtom i landet kommer då och då stöta på situationer där konkurrenssituationer uppstår.

- Då är det viktigt att vi tänker samverkan, dialog och anstränger oss för att inte skapa konflikter, menar Eva Bjernudd. Där är vår värdegrund ett bra rättesnöre: leva som vi lär, bry oss och möjliggöra. Att vara grön och skön, helt enkelt.

Var du inte på plats under Korpens Mötesplats på Bosön 10-12 maj 2019?

Här kan du lyssna till vad Eva Bjernudd och Jan Johnson sa på scen gällande Korpens position och viktiga verksamhetsfrågor.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info