Hoppa till sidans innehåll

Vill din förening arbeta med onlineträning?

10 JUN 2020 09:03
Vi har inlett ett pilotprojekt för att titta på möjligheten för föreningar att erbjuda onlineträning till sina medlemmar. I nuläget har sex stycken korpföreningar startat en egen kanal i verktyget. Vill din förening också vara med i pilotprojektet?
  • Uppdaterad: 10 JUN 2020 09:03

I samband med coronapandemin har merparten av föreningarna i Korpen behövt tänka nytt och ställa om, allt för att inte behöva ställa in. Under denna tid har flera föreningar efterfrågat att kunna erbjuda sina medlemmar möjligheten att motionera på distans på andra plattformar än exempelvis Facebook och Youtube.

Efter att ha undersökt en rad olika leverantörer har vi inlett ett samarbete med Solidtango, en av Sveriges ledande leverantörer av streamingplattformar. Plattformen ska göra det möjligt för respektive förening att efter egna förutsättningar kunna lägga upp filmat innehåll, men även livesända träningspass för föreningens medlemmar.

Som det ser ut just nu (27 augusti 2020) har vi sex stycken pilotföreningar som använder Onlineträning. En väldigt bra funktion i verktyget är att de föreningar som har en kanal kan dela med sig av sina träningsklipp till övriga föreningar som använder verktyget. I nuläget har till exempel Östergötland spelat in sju klipp och delat med sig av dem till samtliga kanaler.

Om din förening tycker att det här låter intressant och skulle vilja vara med som pilotförening i projektet, hör av dig till Anton Klarin som projektleder arbetet med Korpens onlineträning.

 

Anton Klarin
This is a mailto link
08 - 699 64 04  

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info