Hoppa till sidans innehåll

Vill ni bli fler unga i er förening?

16 JUN 2022 11:51
Genom Projektstöd IF Ungdom kan ni söka stöd för att bli fler medlemmar mellan 13 och 25 år i er förening.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2022 11:51

Det är alltid en bra idé att kika på vilka grupper som är underrepresenterade i just er förening. Det kan exempelvis vara ungdomar, paraidrottare eller ett visst kön. För just ungdomar finns möjligheten att söka Projektstöd IF Ungdom för att bli fler medlemmar mellan 13 och 25 år.

Projektstödet ska användas för att bidra till att ungdomsidrotten blir mer jämlik genom att skapa möjlighet för underrepresenterade grupper att delta, leda och påverka sin idrott. Och då behöver ni först identifiera vilken grupp som är underrepresenterad hos er.

Ett sätt är att titta på de sju diskrimineringsgrunderna – kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Vilka grupper når ni inte idag som ni skulle vilja nå i framtiden? Det kan som sagt vara så enkelt att det faktiskt är ungdomar ni saknar i er förening, eller kanske saknar ni just unga män eller unga kvinnor.

Det finns ytterligare ett område att söka medel för, att skapa trygga idrottsmiljöer för unga. Där är det viktiga att fokusera på miljöer som skapar glädje och lärande snarare än kortsiktiga resultat.

Vill ni bolla idéer får ni gärna kontakta Sara eller Pär på Korpens förbundskansli.

Sara Alfredsson.png

Sara Alfredsson
This is a mailto link

Pär Ånell.jpg

Pär Ånell
This is a mailto link.

Skribent: Karl Yttermyr
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info