Hoppa till sidans innehåll

Seniorprojekt - Aktiv Senior

I oktober 2019 erhöll Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet nästan 3 miljoner kronor från Postkodstiftelsen för att driva ett nationellt seniorprojekt under två år. Projektet leds av Regina Hedström och Annika Norlén.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 13:58

Projektet i korthet

Projektet handlar om att utbilda ledare och få igång nya typer av verksamheter för seniorer över hela landet. I fokus ligger den fysiska, psykiska och sociala hälsan.

Häng med i projektet!

Vi vill ha mycket tankar från er i föreningarna för att veta att vi är på rätt väg med projektet. Därför kommer vi under projektet gång att ha en blogg, Seniorbloggen, där vi berättar om vad som händer och gärna tar emot inspel från er via en kommentarfunktion.

Till seniorbloggen!

Vad handlar projektet om?

Historiskt har Korpen alltid haft en bred målgrupp med motion långt upp i åldrarna. Redan idag finns gympa, styrkeprogram, balansträning, fallteknik och gå-fotboll i vårt ordinarie utbud.

Vad är projektets övergripande mål?

  1. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet vill tillgängliggöra ett brett och anpassat utbud av motionsidrott för seniorer för att på så sätt sätta fler äldre i rörelse och därmed stärka folkhälsan.

  2. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet vill genomföra en utbildningssatsning bland befintliga föreningsledare för att öka kunskapen om seniorers hälsa och färdigheterna i att erbjuda senioranpassade idrottsaktiviteter som vilar på vetenskaplig grund.

Hur ska projektet genomföras?

Projektet drivs av Annika Norlén och Regina Hedström på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet i samverkan med PRO och SISU Idrottsutbildarna. Exempel på aktiviteter som kommer genomföras inom projektet är:

  • Utveckla och erbjuda nya subventionerade eller kostnadsfria utbildningar för föreningsledare som i sin tur ökar möjligheterna för föreningar att kunna erbjuda befintliga och nya seniora medlemmar prisvärda, roliga och enkla motionsaktiviteter.
  •  Utveckling och lansering av en digital utbildningsplattform. Genom webbutbildningen ”Med hälsan i behåll- ålder inget hinder” kan föreningsledaren var som helst och när som helst förkovra sig inom senior hälsa och få tips och inspiration om hur föreningen kan starta igång verksamhet.
  • Framtagning av färdiga konceptmaterial. Vi riktar oss brett till våra tusentals lokala föreningar och dess föreningsledare runtom i hela Sverige och kommer genom projektet att kunna erbjuda färdiga konceptmaterial. I de färdiga konceptmaterialen ingår bland annat stöd för lokal marknadsföring och opinionsbildning i form av exempelvis mallar.
  •  Utveckling och spridning färdiga träningskoncept.

Jag har fler frågor om projektet, vem kan jag kontakta?

Vi berättar gärna mer om projektet!

 

 

Annika Norlén
This is a mailto link
0730-30 33 47

       Regina Hedström
       This is a mailto link
       0709-11 38 38  

 

 

Vill du läsa på mer om projektstödet så finns här ett pressmeddelande som skickades ut vecka 38.

Projektet finansieras av:

I samarbete med:

  

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info