Hoppa till sidans innehåll

Active Quiz med Korpen


Få era medlemmar att gå Korpens Aktiva Quiz i sommar 

För att aktivera er ännu mer i sommar, och bidra till idrott hela livet, kommer Korpen genomföra flera digitala tipspromenader under sommaren. Temat på tipspromenaden är självklart sport och hälsa och ni väljer själva er tipspromenadrunda och när ni vill gå. Det enda ni behöver för att gå, springa eller cykla er igenom tipspromenaden är en smartphone.

Så går Active Quiz till!

Steg ett är att ladda ner appen ”Active Quiz” och sedan skriva in koden KORPEN. Du kan även välja att öppna upp kameran på din smartphone och scanna koden nedan för att ladda ner appen.

qr kod ladda ner appen.jpg

Tid och plats väljer du själv

Korpens tipspromenader pågår mellan den 7 juni till 30 september och under den perioden väljer du själv när och var du vill gå din tipspromenad – sträckan kan alltså starta direkt utanför din dörr eller någon annanstans som du väljer. Att gå Korpens tipspromenader är gratis!

När du klickat på att starta Korpens tipspromenad så kommer du efter cirka 200 meter få en fråga som dyker upp i mobilen – och så håller det på fram tills du gått dina 2 kilometer. Frågorna i tipspromenaden byts ut var tredje vecka så du kommer kunna quiza hela sommaren.

Testa aktiviteterna och sprid gärna ordet!

För att tillsammans bidra till hälsan får du och din förening gärna sprida ordet om Korpens aktiva tipspromenad samt seniorträningsfilmerna till era medlemmar och i era kanaler. Marknadsföringsmaterialet kan ni välja att dela från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets sociala medier eller hämta hem material från Korpen Toolbox. Flyers finns i vänstermenyn och bilder samt film för sociala medier hittar du i toppmenyn under "Kampanjer". Efter avslutad Quizperiod kommer det finnas möjlighet att få tillgång till listor på personer som gått ett Aktivt quiz på din ort.

 

Active Quiz logga PNG.jpg

Active Quiz – en del av Korpens seniorsatsning Aktiv Senior

Den digitala tipspromenaden är en del av satsningen i projektet Aktiv Senior där målet är att sprida folkbildande insatser kring den nya forskningen om senior hälsa. Målet är även att få 5000 personer att prova en senioranpassad aktivitet innan 30 oktober 2021. Efter avslutad period ska projektet och måluppfyllelsen redovisas till Postkodstiftelsen som finansierat projektet.

Som ett led i att nå målen så kommer projektet Aktiv senior, under hela sommaren, erbjuda 5000 gratis quiz med tema Sport och hälsa. Utöver Korpens Active Quiz så finns möjligheten att testa på digitala seniorpass via Korpens Youtubekanal – även den här aktiviteten är helt gratis!

Kontakt vid frågor om Korpens Active Quiz

Kontakta supportlinjen på telefon 0520-40 22 eller skicka in din fråga till supporten.

Uppdaterad: 27 MAJ 2021 11:56 Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info