Hoppa till sidans innehåll

Aktiv Senior-vecka gav nya medlemmar

23 SEP 2021 09:40
Projektet Aktiv Senior närmar sig sitt slut, men vårt arbete med att erbjuda våra seniorer härliga motionsaktiviteter i gemenskap fortsätter med oförminskad kraft. Aktiv Senior-veckan i september blev ett lyckad exempel på det!
  • Uppdaterad: 23 SEP 2021 09:40

I början av september gick Aktiv Seniorveckan av stapeln. 12 föreningar runt om i landet deltog i denna satsning och erbjöd prova på aktiviteter för seniorer vilket uppmärksammades både i radio och tidningar. Veckan hade många positiva effekter. Sammanlagt deltog cirka 1100 seniorer på motionspass under veckan, nya aktiviteter skapades och både nygamla och helt nya medlemmar hittade till oss på Korpen! Redan nu pratar många av föreningarna som deltog om att erbjuda en ny vecka längre fram. Är ni nyfikna på att haka på, kontakta Regina.

Projektet Aktiv Senior går snart i mål efter dryga två år. Intressant och utvecklande period då vi tagit fram vår webbaserade basutbildning för seniorledare. Utbildningen rullar på, fler och fler utbildar sig och i dagsläge har ca 300 ”ledare” genomfört kursen med positiv respons.

Efter genomförd utbildning är målet att i era föreningar erbjuda senioranpassade aktiviteter baserade på aktuell forskning. Allt för att få fler äldre i rörelse och motverka ensamhet

Du som är nyfiken på att veta mer kring utbildningen eller vill utveckla någon aktivitet för seniorer är välkommen att kontakta

Regina Hedström.jpg

Regina Hedström, This is a mailto link,  0709 11 38 38

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info