Hoppa till sidans innehåll

Basutbildningen testkörs

17 DEC 2020 10:19
Nu är vi äntligen igång med vår digitala basutbildning inom Aktiv Senior för att utbilda fler personer till att leda senioraktiviteter. Utbildningen “testkörs” nu i pilotform och lanseringen kommer att ske under februari 2021.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 10:19

Basutbildningen för seniorledare vänder sig till dig som eventuellt redan har erfarenhet av att leda, eller är nyfiken och vill utveckla dig, samt starta seniorverksamhet inom din förening eller organisation. 

Tillsammans med PRO och RF-SISU har vi startat upp våra olika pilotområden, Östergötland, Södertälje samt Uppsala. Deltagarna är i full gång och den feedback vi fått är att utbildningen är lättsam, flexibel, relevant och efterfrågad. Efter att vi samlat ihop all feedback från deltagarna i denna pilotutbildning kommer vi finkalibrera utbildningen och vara redo för lansering under februari månad.

Redan nu kan du anmäla ditt intresse att gå utbildningen om du själv vill få mer kunskap om den åldrande kroppen samt hur man anpassar aktiviteter och bemöter målgruppen. Vi samlar ihop alla intresseanmälningar och håller er uppdaterade så ni är redo att logga in när vi lanserar.

Intresseanmälan gör du genom att maila till projektledarna på This is a mailto link

Om projektet Aktiv Senior

Aktiv Senior är ett 2-årigt projekt, med Postkodstiftelsen som finansiär. 

Del 1 av projektet handlar om att få fler ledare för senioraktiviteter. Det är här vi tar fram “Basutbildning för seniorledare” vilket är en webbaserad utbildning med självstudier kombinerat med samtalsgrupper för att få möjlighet att reflektera och dela erfarenhet med andra deltagare. Uppskattad studietid är på ca 10 timmar.   

Del 2 av projektet handlar om att lokalt erbjuda senioranpassade aktiviteter i samverkan. Detta med målet att få våra senior att hålla i, börja om eller att upptäcka rörelsens fantastiska kraft för hälsa   och välmående. Mer om det under våren 2021! 

/Projektledarna :)

 

Annika Norlén                                          Regina Hedström
This is a mailto link                         This is a mailto link
0730-303 347                                            070-911 38 38

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info