Hoppa till sidans innehåll

Projektet tar fart

02 NOV 2020 10:49
Vi ser med spänning fram emot att nu i slutet av november starta upp utbildningen inom pilotområdena Södertälje, Linköping och Uppsala. Vår utbildning vänder sig till dig som vill leda den seniora målgruppen till aktivitet.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2020 10:49

Den senaste tiden har vi arbetat med att skapa material till utbildningen, till exempel genom både film- och poddinspelningar, allt för att fylla utbildningen med forskningsbaserat och spännande material för våra utbildningsdeltagare. 

Bilderna ni ser här är från den heldag vi hade tillsammans med ett härligt gäng seniorer på GIH där de fick prova på olika aktiviteter. Under dagen så samtalade vi kring vikten av rörelseglädje och välmående. Samt vikten av att tillhöra en förening och gemenskapens betydelse. 

I november får våra pilotområden hjälpa oss att finkalibrera utbildningen innan vi under februari välkomnar alla andra föreningar och ledare att ta del av denna fina basutbildning! 

Om innehåll och upplägg kring basutbildningen för seniorledare 

Basutbildningen är lättsam, enkel, flexibel och har en omfattning på cirka sju timmar plus egen reflektionstid. Utbildningen är webbaserad med en avslutande del i lärgrupp/studiecirkelform (du väljer själv om du deltar digitalt eller fysiskt). Basutbildningen ger dig grundläggande kunskaper utifrån dessa tre moduler: 

Modul 1 – Kropp & Knopp 

I "Kropp & Knopp" gör vi en kunskapsresa i kroppen för att få förståelse för vår fantastiska kropp och hur den fungerar. Vi tittar närmare på vad som händer med vår kropp när vi åldras, såväl fysiskt, psykiskt som socialt. 

Modul 2 – Fysisk aktivitet för träning och välmående 

I “Fysisk aktivitet för träning och välmående” belyser vi främst vilka positiva effekter fysisk aktivitet, träning och motion ger för individen men även vad som är viktigt att tänka på vid träning av den seniora kroppen. 

Modul 3 – Ledarrollen 

Här belyser vi vikten av ett gott ledarskap för att möta deltagarna på bästa möjliga sätt. Ett ledarskap som skapar förutsättningar för bra förhållnings- och arbetssätt som i sin tur ger trygghet, tillit, motivation, delaktighet och inkludering. 

Vi är så spända att få dela med oss av vårt arbete och kunna skapa förutsättningar för ännu mer verksamhet för vår seniora målgrupp. Är ni nyfikna och vill veta mer så välkomna att höra av er till oss. 

Poddtips!

I det senaste avsnittet av Korpen podcast Motionspodden berättar folkhälsopsykiatrikern Jill Taube om den fysiska aktivitetens många positiva effekter, inte minst på det psykiska välbefinnandet. Jill ger bland annat lyssnaren en djupare inblick i hur våra kroppar funkar och hon lär oss att ”stillasittande” heter sedentärt beteende på fackspråk.

/ Annika Norlén och Regina Hedström 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info