Hoppa till sidans innehåll

Deltagarröster om utbildningen

23 MAR 2021 14:30
I detta blogginlägg berättar Birgitta Fernström och Malin Vilje om deras upplevelser av basutbildningen för seniorledare som de nu genomgått tillsammans med oss.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2021 14:30

Malin Vilje och Birgitta Fernström är två av dem som var med på den första utbildningen. Läs och lyssna på varför de tycker att du också ska utbilda dig till seniorledare.

Vi har två utbildningsstarter planerade i april. Du hittar dem, och mer information, här. https://www.korpenintern.se/verksamhetsstod/Seniorprojekt-AktivSenior/

Malin Vilje

Malin Vilje är 32 år och är instruktör hos Korpen Stockholm.

 

Birgitta Fernström

Birgitta Fernström är 76 år och bor i en by utanför Kiruna. Hon har alltid varit intresserad av hälsa och av vad som håller oss friska.

imageoou8.png

Hon har aldrig varit gympaledare, däremot har hon hållit föredrag om hälsa ur olika perspektiv. Och nu har Birgitta deltagit i Basutbildning för seniorledare.

– I mitt arbete som distriktssköterska, folkhälsosekreterare har jag insett att alla kan påverka sin egen hälsa. Att få sjukdomar kommer vi inte undan och ålderdomen kommer sällan ensam.

– Jag uppmanar fler årsrika människor, med olika erfarenheter, att gå utbildningen till seniorledare. Vi är många som fortfarande har mycket att ge andra och en viktig hälsoaspekt är också att känna sig behövd och delaktig. Vi mår bra av att göra gott för andra.

Birgitta fortsätter:

 Utbildningen till seniorledare är pedagogisk och lättsam, där delaktighet prioriteras högt.

Birgitta Fernström ska nu leda uteaktiviteter där seniorerna deltar i lag och gör aktiviteterna i sin egen takt. Belöningar – utöver att du förstås blir pigg och glad - väntas varje månad.

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info