Hoppa till sidans innehåll

Digital utbildning för seniorledare på gång

24 SEP 2020 10:38
Coronapandemin gör vårt projekt än mer relevant, vi vill inspirera såväl ledare som enskilda seniorer till fysisk aktivitet. Just nu är projektet mitt i arbetet med att färdigställa vår utbildningswebb för seniorledare.
  • Skapad: 24 SEP 2020 10:38

Här kommer en hälsning från oss i projektet Aktiv Senior, projektet som vill få fler seniorer i rörelse. 

Vi jobbar just nu för högtryck med att färdigställa en digital utbildning som ska vara ett stöd och chans till vidareutveckling för våra ledare för målgruppen. Genom en lättsam, rolig och tilltalande digital basutbildning, baserad på senaste forskningen, vill vi nå ut till er, ledare/potentiella ledare som skall leda aktiviteter för seniorer.

Just nu är vi inne i en produktionsfas och siktar på att starta upp utbildningen i pilotområdena Linköping, Södertälje och Uppsala i slutet av november. Lansering av den digitala basutbildningen är planerad till februari 2021 då ni alla är välkomna att ta del av utbildningen.

Vi jobbar i samverkan med PRO för att nå ut, tänka nytt och ställa om så att våra seniorer känner att vi finns och erbjuder fysisk aktivitet utifrån rådande situation. Målgruppen för projektet är ju extra utsatt under pandemin vi lever med, desto större anledning finns för att skapa verksamhet och hitta smarta lösningar för att få våra seniorer att börja eller fortsätta vara fysiskt aktiva. 

Är du och din förening nyfiken och vill veta mer, kanske få en presentation av Aktiv Senior  är ni varmt välkomna att höra av er till oss.

 

Regina Hedström                                           Annika Norlén

This is a mailto link                        This is a mailto link

0709-11 38 38                                              0730-30 33 47

 

En bild från vårt senaste digitala möte med PROs fantastiska grupp av friskvårdsansvariga där vi presenterar läget i projektet. 

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info