Hoppa till sidans innehåll

Nu är vi igång med utbildningen!

25 FEB 2021 09:31
Basutbildningen för seniorledare har startat och den allra första utbildningen har precis dragit igång!
  • Uppdaterad: 25 FEB 2021 09:31

Den 25 februari hälsade vi 22 glada deltagare välkomna till den första utbildningen. Deltagarna kommer genomföra utbildningen i digital form med gemensamma träffar för samtal och reflektion efter varje modul. Tycker du det låter intressant? Vill du också gå denna utbildning och vidareutveckla och/eller skapa senioraktiviteter där du bor/verkar? 

Passa då på att anmäla dig eller någon i din förening till Basledarutbildning för seniorledare. Välj någon av de två utbildningsstarterna i vår.  Det är först till kvarn som gäller... 

Utbildningsstart; 22 mars kl. 17-19 Anmälan och mer info, klicka här 

Utbildningsstart; den 20 april kl. 17-19. Anmälan samt mer info, klicka här 

image72uy9.png

Projektet Aktiv Senior och mer om utbildningen 

Vi har inom projektet Aktiv Senior tagit fram en webbaserad basutbildning för dig som är eller vill bli ledare för seniorer. Utbildningen är första delen i projektet och målet är att utbilda minst 300 föreningsledare med fokus på senioraktiviteter.  

Utbildningen syftar till att ge dig en första grundläggande kunskap för att du ska känna dig trygg och motiverad att starta upp träning och fysisk aktivitet för äldre samt ge dig verktyg för att växa i ditt ledarskap. Allt för att bemöta äldre på ett bra sätt, såväl i grupp som enskilt.  

Basutbildning för seniorledare består av en utbildningswebb som du får ta del av när du anmält dig. Utbildningen genomförs till största del digitalt i tre delar. Uppskattad tidsåtgång är 10-12 timmar. Du kan välja att hänga på någon av utbildningsstarterna i Korpens regi alternativt RF/SISU´s vilka båda led av en utbildare. Du/ni kan med fördel också genomföra utbildningen i lärgruppsform i föreningen.  

Kika gärna på filmen här! 

Vill du ta del av pressreleasen som precis gått ut till media, klicka här! 

Hej från projektledarna för Aktiv Senior 💚
Annika Norlén & Regina Hedström 

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info