Hoppa till sidans innehåll

Seniorprojektet är i full gång med nytt namn

22 JAN 2020 09:17
Det nya namnet är “Aktiv Senior” istället för “Med hälsan i behåll - ålder inget hinder” som det hette i projektansökan till Postkodlotteriet.
  • Skapad: 22 JAN 2020 09:17

Det har i projektet varit full rulle sedan starten i november med presentationer och samtal med personal, verksamhetschefer och med våra samverkansorganisationer Svenska Gymnastikförbundet, PRO och Svenska Judoförbundet. Vi har också haft dialog med flera korpföreningar ute i landet och det är väldigt roligt att projektet har mottagits så positivt av alla vi mött.

Målet med projektet är att få fler seniorer i rörelse och nu är fokus på att ta fram en utbildningswebb för kvalitetssäkring och utbildning av ledare för att leda och möta seniorverksamhet. Ni kommer alla vara viktiga i detta arbete då vi kommer behöva feedback och dialog från alla er som vill bedriva senioraktiviteter. Inom kort kommer vi koppla in utvalda pilotföreningar i områden där alla våra samverkansorganisationer finns representerade för att prata om samverkan föreningarna emellan samt innehåll till utbildningswebben. 

Vi vill också passa på att tacka för alla svar som vi fick på enkäten som skickades ut före jul. Enkäten gav oss viktiga svar om vilka senioraktiviteter ni har i er förening samt vilka av er som visat intresse för att vara pilotförening.

För att ha koll på vad som händer i projektet så får du gärna besöka den bloggen. För det är här som vi kommer lägga upp allt som händer inom projektet. Inom kort kommer vi till exempel presentera de två föreningar vi kopplar in som pilotförening i projektet.  

Under Innovationsdagarna i februari så kommer vi presentera projektet och berätta mer om framtidsplanerna., Hoppas vi ses då för att utbyta tankar och erfarenheter! 

Har du/ni tankar och idéer kring projektet så är ni varmt välkomna att kontakta oss projektledare; 

Annika Norlén
0730-30 33 47
This is a mailto link

Regina Hedström
070-911 38 38 

This is a mailto link 

 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info