Hoppa till sidans innehåll

Sweden Floorball Cup

Sweden Floorball Cup är ett nationellt innebandyarrangemang som anordnas av föreningar anslutna till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Konceptet för turneringen innebär att korpföreningar anordnar innebandyturneringar, utifrån bestämda tävlingsbestämmelser, under hösten där vinnande samt ett lottat lag går vidare till en nationell final som spelas sista helgen i januari varje år.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2019 15:36

Sweden Floorball Cup i korthet

Sweden Floorball cup är Korpens nationella innebandycup som startade 1994 under namnet Jolly Cup. Den innebär att korpföreningar anordnar kvalturneringar där vinnande lag samt ett lottat lag från varje kvalort går vidare till en nationell final. 

Syftet med arrangemanget

Syftet med Sweden Floorball Cup är stärka Korpens varumärke lokalt och nationellt, samt att öka samarbetet inom organisationen. Sweden Floorball Cup är även en del i ett arbete för att rekrytera nya lag och medlemmar till de arrangerade korpföreningarna. Arrangemanget riktar sig mot såväl befintliga som potentiella medlemmar inom Korpen och ger lagen en möjlighet att träffa, samt mäta sina krafter mot, lag från övriga korp-Sverige.

Hur ser organisationen ut?

Arrangörsgruppen, som består av representanter från alla deltagande föreningar, träffas fysiskt en till två gånger per år för att utvärdera tidigare arrangemang och blicka framåt. I den gruppen finns mycket kunskap kring att planera och utföra arrangemang av denna storlek. Detta innebär att de föreningar som funderar på att ansluta sig till konceptet Sweden Floorball Cup kan få god hjälp av dessa i planeringen. Sedan 2010 har även Korpen riks tagit ett större roll i att stödja föreningarna med arbetet runt marknadsföring och kommunikation om turneringen och som stöd i planeringen finns en nationell samordnare.

Kolla in Facebooksidan

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info