Hoppa till sidans innehåll

Utbildning med Korpen

Kunskap och bildning är en del i att vi ska utvecklas och växa, såväl som organisation och som människa. Tänk vad kul det är att lära sig nya saker och skaffa sig nya kompetenser.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 14:07

Korpen erbjuder därför många olika utbildningar och mötesplatser: en del arrangerar vi själva, andra i samarbete med andra specialidrottsförbund eller idrottens eget studieförbund SISU Idrottsutbildarna.

Vi samarbetar även med några få utvalda utbildningsorganisationer utanför idrottsrörelsen. Vår ambition är att du som medlem i Korpen ska hitta en bra utbildning, till ett bra pris på lagom avstånd hemifrån! 

Nedan följer tips på utbildningar för organisations- och aktivitetsledare.

Ledarskap och organisation

Grön och skön

I Korpen arbetar vi med ett transformerande ledarskap där vi lyssnar och lär av varandra, där vi ger och tar emot feedback. Där vi jobbar med tillit och dår vi ger och tar ansvar. Lev som du lär, bry dig och möjliggör!

Grön och skön är vår egen obligatoriska ledarutbildning och den består av två delar: 
En grundkurs i Korpkunskap och en utbildning i ledarskapet vi kallar grönt och skönt. Den sistnämnda kan er förening få kostnadsfritt genom våra föreningsutvecklare!

SISU Idrottsutbildarna

För dig som är organisationsledare, anställd eller tränare rekommenderar vi SISU Idrottsutbildarnas utbildningsutbud. SISU Idrottsutbildarna är idrottens egen utbildningsorganisation. De kan också hjälpa till med processledning och uppdragsutbildningar.

Till SISUs hemsida 

KIT

KIT är korpens eget IT-system för medlemsadministration och kommunikation. Det är ett verksamhetsstöd som ska förenkla administrationen för både förening och medlem. Allt för att ni ska få mer tid att jobba med verksamheten!
Läs mer om utbildningar i systemet.

Aktivitetsledare

Vattenträning

Många föreningar i Korpen erbjuder vattenträning i olika former. Är ni intresserade av att utbilda er, kontakta Pär Ånell 

Stark & smidig

Stark&smidig är Korpens eget träningskoncept som fokuserar på en enkel, effektiv och rolig styrke- och rörlighetsträning. Det finns program riktade mot olika målgrupper; grund, mamma, senior och på jobbet.
Mer info hittar du här.

Moveoo

Med Moveoo-metoden utmanas traditionella tankar och beteenden inom träning i syfte att få fler att träna effektivt, sunt och roligare och för att få fler att röra på sig i vardagen. Metoden fungerar för de allra flesta då du gör övningarna utifrån din egen nivå och får dig att testa olika lösningar för att klara nästa nivå.

Som Korpare får du 25 procents rabatt på alla utbildningar som planeras på olika ställen i landet. Uppge koden: KORPENVIP vid anmälan.

Bokning görs på https://www.moveoo.se/boka-dig.

 Kolla in tips och tankar från grundaren José.

AerobicWeekends

Hos AerobicWeekends hittar du ett stort utbildningsutbud i olika träningsformer.

Och som Korpare får du 20 % rabatt på alla utbildningar. Mer information hittar du här.

Gruppträningsinstruktör

Gymnastikförbundet
Korpen samverkar med Gymnastikförbundet som erbjuder olika gruppträningsutbildningar runt om i landet. Korpens föreningar betalar samma pris som Gymnastikförbundets medlemmar.
Kolla in deras utbildningsutbud i utbildningskalendern. 
Välj ämneskategori Gruppträning när du söker efter utbildningar.

Idrottslitteratur 

SISU Idrottsböcker är idrottens eget bokförlag. Här hittar du allt du behöver kring träning, hälsa, ledarskap och mycket mer. Du kan också gå med i idrottens bokklubb och få månadens bok direkt hem i brevlådan.

Läs mer på www.sisuidrottsbocker.se.

Övriga utbildningar

Har du behov av annan tränarutbildning eller domarutbildning? I så fall vänder du dig direkt till respektive specialidrottsförbund. 

Kontakt

Kontakta Pär Ånell på förbundskansliet för frågor:

This is a mailto link 
08-699 64 25

 

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Grön och Skön

Vi samarbetar med

Utbildning - tränare för hälsa

Grundutbildning vattenträning

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info