Hoppa till sidans innehåll

2021 digitala Innovationsdag!


Den 10 februari hölls 2021 digitala innovationsdag som i år hade temat "Verksamhetsutveckling i pandemitider". 

Mål och syfte med dagen var att:

- Nätverka med andra för att få inspiration till innovation.
- Ta del utav nya träningskoncept.
- Få kunskapspåfyllning.
- Gemensamt ta fram en inspirationssida om verksamhetsutveckling på korpen intern.

Innehåll

Senaste nytt om fysisk aktivitet och hälsa - hur mycket rör vi oss egentligen och vilka konsekvenser får det på vår hälsa?
Dagen bjöd på en föreläsning med Mai-Lis Hellenius, professor och läkare vid Karolinska Universitetssjukhuset, och dessutom gympaledare i Korpen sedan 40 år. Under denna föreläsning tittade vi närmare på hur vårt rörelsemönster ser ut idag, hur mycket sitter vi egentligen? Och vad innebär det för vår hälsa? Vi kikade även närmare på WHO:s nya riktlinjer för fysisk aktivitet och vad den samlade forskningen säger om effekten av rörelse.

RaceOne- Virtuella lopp
Ett virtuellt lopp är precis som vilket annat lopp som helst. Men ändå inte. Vi lever i en tid då vi har blivit tvungna att göra saker lite annorlunda mot hur vi brukar. Ur en situation där omständigheterna hindrar oss från att arrangera och delta i vanliga traditionella lopp, föddes idén om att istället erbjuda helt virtuella lopp som kan ske vart som helst i hela världen och på en tid och plats som man själv väljer. Tomas Andre, Tf VD på RaceOne berättade mer om detta och vilka nycklarna är för framgångsrika virtuella lopp.

Vi ställer inte in- Vi ställer om
Maria Gustafsson från Korpen Östergötland berättade om deras omställning under coronapandemin och hur de tvingas testa och utveckla nya sätt att bedriva sin verksamhet på när gymmen, arbetsplatserna, loppen och seriespelet behövde ställas in. Valet att göra saker annorlunda var helt enkelt en nödvändighet för att överleva. 

Mitt Everest
Korpen är fullt av kreativa ideér. Korpen Umeås idé Bränteverest gjorde under 2020 gjorde succé på orten, över 800 personer antog utmaningen. Nu vill vi, med inspiration från Umeå, göra det möjligt för korpföreningar och medlemmar över hela landet att ta sikte på toppen av världens högst berg Simon Ruuth, projektledare Korpen riks, berättade mer om projektet.

2021 års trender att hålla utkik efter
I vanlig ordning så spanade vi under innovationsdagen efter nya träningstrender, men den här gången lyfte vi även andra nya trender som uppkommit under pandemin. Kajsa Sellidj, projektledare på Korpen riks, listade 2021 års stora trender och bubblare.

Erfarenhetsutbyte 
I mindre grupper fick de deltagande föreningarna dela goda exempel hur de hade tagit sig an corona och vilka praktiska handlingar de gjort för att kunna ställa om.

De som togs upp under erfarenhetsutbytet kommer ligga till grund för en ny inspirationssida här på korpenintern.se med goda exempel kring verksamhetsutveckling i förening. I mitten på mars kommer sidan att publiceras och kommer kontinuerligt fyllas på med mer innehåll.

Digital handduksträning
Glöm dyra träningsredskap! Handduk är det enda du behöver för att träna hela kroppen! Som avslut på dagen så fick deltagarna hänga med José Nunez, grundare av Moveoo, på ett 15 minuter långt handukspass. Handduksträning passar alla då du själv sätter nivån på din träning.

Kontakt 

Hör av dig till Rikard Aspegren eller Kajsa Sellidj för frågor om Innovationsdagen.

Rikard Aspegren.jpg

This is a mailto link

Kajsa Sellidj.jpg

This is a mailto link 

Uppdaterad: 04 MAJ 2020 14:50 Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info