Hoppa till sidans innehåll

Kreativa Innovationsdagar


Den 6-7 februari var det dags för 2020 års innovationsdagar. Den här gången var temat ungdoms- och företagsidrott. För fjärde året i rad så möttes runt 60 stycken Korpare från norr till söder för att lyssna på spännande föreläsningar, träna, skratta, snacka verksamhetsutveckling och viktigast av allt -testa nya idéer!

Syftet med dagarna var till stor del att nätverka med andra korpare för att få ännu mer inspiration till innovation. Tillsammans identifierades nya verksamhetsidéer att utveckla och implementera inom Korpen.

Under den andra dagen av innovationsdagarna arbetade deltagarna i olika workshops som:

Aktiv arbetsplats: Under dagarna testades olika aktiviteter som ni kan göra på arbetsplatsen för att minska stillasittandet och främja en bättre kollegial kultur. Under innovationsdagarna arbetades det även fram en idé kring innehåll och paketering av konceptet ”Aktiv Arbetsplats”.

Korpen matchmaker: ChallengeNow var plats och presenterade deras planer för Korpen Matchmaker-appen. Dragningen följdes av en workshop där intresserade föreningsrepresentanter kom med inspel.

Fler tjejer till lagidrotten: Här gav gruppen Korpen Riks i uppdrag att jobba vidare med konceptutvecklingen av ”tjejer och lagidrott”. Förbundskansliet kommer att ha fortsatt kontakt med några personer inom och utom organisationen för att testa idéen för att sedan återkomma till föreningarna och skapa verksamhet genom konceptet.

Fysisk aktivitet med inriktning mot psykisk ohälsa: Det här var en idé som en av deltagarna kom på under dagarna. Flera av deltagarna var intresserade av ämnet och de förde på sin workshop samtal kring förebyggande åtgärder för att främja fysisk och psykisk hälsa hos ungdomar. Samtalen tas vidare under våren med syfte att paketera ett koncept för samverkan med skolor.

Nu så kommer samtliga workshops knådas en vända till och vi ser med spänning fram emot att se dessa idéer utvecklas!

Förutom nätverkande så stod inspirationsföreläsningar på schemat. Deltagarna presenterades bland annat för träningstrender 2020, ungdomsbarometern och Korpen Vallentunas projekt Riskful play. Cecilia Safee, grundare till Futebol dá força, berättade om hennes resa från idé till verklighet och om organisationens arbete för att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll.

Förläsningsmaterial

Uppdaterad: 25 NOV 2019 14:59 Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info