Hoppa till sidans innehåll

Inspirationsveckan 2022 - Verksamhetsutveckling för föreningen


blobid2.png

Varmt välkomna till Korpens inspirationsvecka för verksamhetsutveckling i föreningen! Det blir en vecka full av goda exempel, spännande samtal om utveckling och inspirerande idéutbyte. Allt för att fortsätta utveckla oss tillsammans inom Korpen. Du kommer få ett smörgåsbord av ämnen som du kan välja på och du deltar enkelt vid din dator genom att anmäla dig till någon av våra digitala morgon-, lunch- och kvällsseminarier.

Det blir utvecklingsseminarier om vår stora Motionsidrottskampanj som snart kickar igång, hur vi skapar mer aktiva arbetsplatser, arrangerar Padelserier,  kickar igång år två av Mitt Everest, utvecklar vår seniorverksamhet samt mycket mer. Välkomna!

Hur funkar det?

Under vecka 8 har vi hela 20 olika tillfällen för föreningen att delta vid för att få ny inspiration och kunskap kring verksamhetsutvecklingsfrågor. Varje tillfälle är ca 60 minuter där vi blandar inspirerande samtal med information och erfarenhetsutbyte i ett specifikt ämne.

Du väljer själv vilket eller vilka seminarer du vill anmäla dig till och anmäler dig via KIT, länk nedan. Några dagar innan tillfället kommer du få en kalenderinbjudan till dina valda seminarier som kommer hållas i Teams.

Nedan kan du läsa lite kort om vad varje utvecklingsseminarie kommer att handla om.

Tiderna är satta till kl 09.00-10.00, 12.00-13.00 samt 17.30-18.30.

Knapp-anmäl-dig-här.jpg

Seminarieschema för inspirationsveckan

Nedan ser du ett schema för alla våra 20 utvecklingsseminarier under veckan.

Måndag 21 februari

 • 09.00-10.00 Aktiv Senior
 • 12.00-13.00 Återstartsstöd, Motionskampanjen
 • 17.30-18.30 Projektstöd

Tisdag 22 februari

 • 09.00-10.00 Pickleball
 • 12.00-13.00 Projektstöd, Aktiv arbetsplats
 • 17.30-18.00 Motionskampanjen

Onsdag 23 februari

 • 09.00-10.00 Föreningshemsidor, Padel
 • 12.00-13.00 Mitt Everest och Skoleverest,
 • 17.30-18.30 Fotbollskampanjen,

Torsdag 24 februari

 • 09.00-10.00 Återstartsstöd
 • 12.00-13.00 Aktiv Senior, Pickleball
 • 17.30-18.30 Padel

Fredag 25 februari

 • 09.00-10.00 Mitt Everest och Skoleverest, Aktiv arbetsplats
 • 12.00-13.00 Fotbollskampanjen, Föreningshemsidor

Vad kommer seminarierna handla om?

Nedan finns en kort beskrivning av vad respektive seminare kommer handla om. Klicka på texten "Visa svar" för att ta fram beskrivningen.

Återstarststöd

Hur gör ni med er återstart efter pandemin? Det finns olika återstartsstöd att söka för att få tillbaka gamla medlemmar eller rekrytera nya. Under denna timme går vi igenom sökbara stöd för din förening, ger tips på hur ni kan tänka med er ansökan och ger plats för erfarenhetsutbyte.

Visa svar


Dölj svar


Projektstöd ungdom

Det nya Projektstöd Ungdom (2022–2023) ska bidra till Inkludering av underrepresenterade grupper samt skapa Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer.   

Här kommer vi gå igenom hur ni utifrån de sju diskrimineringsgrunderna kan tänka kring underrepresenterade grupper i er förening och som ni kan söka medel och utveckla verksamhet för samt hur ni kan tänka och söka medel för trygga och hållbara utvecklingsmiljöer. Vi tittar även på hur ansökan går till och berättar om olika paketlösningar för en ansökan.

Visa svar


Dölj svar


Pickleball

Enkelt, roligt och för de allra flesta i alla åldrar. Pickleball är idrotten som fler och fler människor upptäcker tjusningen med och fler och fler korpföreningar erbjuder sina medlemmar.

Under denna timme berättar vi om hur din förening kommer igång, köper ni startpaket, går utbildningar och bjuder in till Öppet hus. 

Visa svar


Dölj svar


Padel

Ca 11 föreningar i Korpen arrangerar nu seriespel genom KIT. Hallägare i olika delar av landet har hakat på och låter Korpen sköta serien. Enkelt och inkomstbringande. Vi berättar hur ni bäst går tillväga för att komma igång samt hur vi kan hjälpa er i uppstarten.

Visa svar


Dölj svar


Motionskampanjen

Nu närmar vi oss lansering av Korpens motionskampanj som blir den största satsningen som Korpen har gjort på länge. Målet är att öka kännedomen om Korpen, stärka varumärket och få fler medlemmar i linje med Fokus Korpen 2025. Vi ser den som en modern version av de gamla klassiska folkhälsokampanjerna som Korpen gjorde förr. Vi vill inspirera och få hela Sverige i rörelse.  

Frågor vi kommer beröra under timmen ihop: Vad går att göra på er ort? Hur gynnar den här nationella kampanjen Korpens lokala verksamhet och hur hänger det ihop? Hur kan rikskansliet stödja er i att skapa lokal synlighet? Hur kan vi tillsammans öka kännedomen om Korpen i hela Sverige?

Visa svar


Dölj svar


Mitt Everest och Skoleverest 2022

Mitt Everest: 2021 var starskottet för Mitt Everest och 22 föreningar från Kiruna till Visby erbjöd en lokal everestutmaning. Resultatet blev många nya medlemmar och stort intresse från media lokalt. Nu ska vi satsa vidare mot år 2, och siktar på att göra den tekniska lösningen ännu bättre. Här berättar vi om lärdomar från första året, vad som är på gång i plattformen och hur föreningen gör för att vara med!

Skoleverest:

Tänk den ungdomen som vid middagsbordet efter friluftsdagen eller idrottslektionen stolt kan berätta om hur kompisarna idag har hjälpts åt för att sig hela vägen upp på Mount Everest. Det är vad vår satsning Skoleverest handlar om!

Välkommen att anmäla dig för att höra mer om hur din förening skapar en fysiskt utmanande aktivitet för medlemmar och/eller skolungdomar!

Visa svar


Dölj svar


Föreningshemsidor

Från och med hösten 2021 finns möjlighet för Korpens föreningar att kostnadsfritt ha sin hemsida i samma plattform som korpen.se. I och med att IdrottOnline slutar tillhandahålla hemsidor vid årsskiftet 2022/2023 har många föreningar visat intresse för att flytta över.

Är du nyfiken på vad det innebär och hur en ny hemsida kan se ut? Vi går igenom vad som är bra att tänka på inför en flytt och hur arbetet med att bygga upp en ny hemsida går till. Tid för frågor och diskussion finns.

Visa svar


Dölj svar


Fotbollskampanjen 2022 

En ny fotbollssäsong med Sveriges roligaste fotbollsserier står för dörren. Under denna timme går vi igenom vilket stöd vi på förbundskansliet kan ge er inför Korpfotbollen 2022 i år. Vi lyssnar även in vad det finns för önskemål från er föreningar om stöd.

Visa svar


Dölj svar


Aktiv Senior

Tänk att i samverkan starta eller utveckla föreningens aktiviteter mot målgruppen 65+. Här berättar vi goda exempel, ger inspiration till utveckling och funderar tillsammans på hur vi lockar ännu fler seniorer till vår härliga verksamhet.

Välkomna till information och inspiration av Aktiv Senior

Visa svar


Dölj svar


Aktiv Arbetsplats 

Vi presenterar hur kommunikations- och marknadsarbetet mot arbetsplatser kan struktureras utifrån fyra faser: från vad som görs för att attrahera nya arbetsplatser till vad som görs för att ta hand om de som redan tränar med Korpen. Finns det goda exempel inom Korpen som vi kan lära oss av? Hur kan vi tillsammans nå ut till fler arbetsplatser med vårt motionserbjudande? Vad kan göras för att underlätta arbetet? 

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info