Hoppa till sidans innehåll

Månadens utbildningstips


Gör som Korpen Vallentuna!  

Först en kväll med utvecklande gröna och sköna samtal och reflektioner. Och efterföljande förmiddag ett pass med verksamhetsutveckling utifrån arbetsmaterialet Fokus Korpen 2025.  

Det satsade Korpen Vallentuna på inför höststarten. Syftet var att utveckla ledarskapet och verksamheten både på kort och lång sikt. På plats var anställda, styrelseledamöter och instruktörer tillsammans med en idrottskonsulent från RF SISU och en föreningsutvecklare från Korpens förbundskansli. 

Några reaktioner från deltagarna: 

”Arbetet kring att vara en bra ledare är nog det jag tänker mest på så här i efterhand; vilken typ av ledare krävs i vissa situationer/konstellationer.” 

”Det positiva sättet att jobba tillsammans och att inkludera alla. Med det får man en glädje att vilja fortsätta att utvecklas i Korpen.” 

Därför vill vi igen uppmuntra till att jobba med det gröna och sköna ledarskapet i er förening. Planera tillsammans med en föreningsutvecklare från förbundskansliet så att det passar er. Tre timmar eller en heldag? Fysiskt eller digitalt? Vi löser det. Kontakta en föreningsutvecklare på kansliet så tar vi det vidare.  

Ett annat gott exempel är Korpen Huddinge Botkyrka som utbildar alla nya ledare i grönt och skönt ledarskap. Närmast på tur är ett gäng 15-åriga ungdomar som ska få ta del av hur vi ser på ledarskap som ger både personlig utveckling och en bättre och än mer välkomnande föreningsmiljö. 

Ta för er av SISU:s gottepåse 

Apropå digitala utbildningar som ju blivit en del av verksamheten och än mer i framtiden. SISU Idrottsutbildarna erbjuder ett brett och stort utbud digitalt, såväl regionalt som nationellt. 

Så kika ner i deras gottepåse och välj och vraka bland många godsaker när det gäller digital folkbildning och utbildning. 

Uppdaterad: 04 MAJ 2020 14:15 Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info