Hoppa till sidans innehåll

Ungagerad

Nu har vi haft den första träffen för Ungagerad 2022 - Korpens förberedande ledarutbildning! Under utbildningen, som pågår under våren 2022 med fyra träffar, kommer deltagaren lära sig mer om hur den svenska idrottsrörelsen ser ut och fungerar och utveckla sitt eget ledarskap. #ungagerad är vårt unika utbildningsprogram för de som är organisationsledare eller de som har ambition att bli det, i åldern 16-25 år i Korpen. Nedanför filmerna kan ni ta del av hur vi hade det.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 14:07

Elenor Derrah är tidigare deltagare av Ungagerad och berättar i filmen nedan om sin korpresa, bland annat att hon idag sitter i styrelsen i Korpen Norrköping.

Caxton Njuki är en av föreläsarna under första utbildningshelgen den 14-15 januari 2022. Hör Caxton berätta om sin föreläsning. 

Lärorikt, roligt och hoppfullt!

Korpens förberedande organisationsledarutbildning #Ungagerad är igång! Den 18-19 februari träffades de 14 deltagarna från sju föreningar för första gången. Och det blev ett mycket givande dygn.

När deltagarna vid avslutningen fick utvärdera första träffen var några av svaren:

Lärorikt, intressant, roligt, bra stämning, hoppfullt inför framtiden, pedagogiska och trevliga ledare.

Ledarna Sara Alfredsson och Pär Ånell konstaterar:

- Utöver engagemanget i själva utbildningen gav ungdomarna varandra och oss ledare så mycket av sig själva. Vi lärde av varandra, skrattade och dansade.

 Coachen, mentorn och föreläsaren Caxton Njuki var mycket uppskattad och gav deltagarna inspiration att skapa sin egen verklighet. Caxtons timme var både tänkvärd och underhållande.

Fredrika Lindström, ledamot i Korpens förbundsstyrelse, ordförande i Korpen Jönköping och idrottskonsulent vid RF-SISU Småland höll alla deltagare pigga och alerta under två timmar då hon berättade om idrottsrörelsens uppbyggnad, Korpens roll i svensk idrott och hur en förening ska byggas upp och fungera.

Dag 2 bestod till största del av samtal om det Gröna och sköna transformerande ledarskapet som vi vill arbeta med i Korpen.

Vi törs lova att alla i gruppen ser fram mot nästa träff. De två följande träffarna hålls digitalt innan #Ungagerad blir en del av Mötesplatsen/förbundsmötet i maj.

För vem?

Organisationsledare eller de som har ambition att bli det i åldern 16-25 år som tycker att det är roligt att verka i en förening tillsammans med andra. Man ska också vilja påverka och utveckla och vara beredd att ta till sig de kunskaper och den erfarenhet som #ungagerad ger. 

Som deltagare i Ungagerad ska man vara en god förebild och kunna inspirera fler unga att engagera sig i Korpen. 

Ungagerad har som ambition att öka deltagarnas kunskaper och förmåga att medverka i er korpförenings utveckling. 

Vad ställer det för krav på korpföreningen?

Korpföreningen ska ha en tanke med varför man nominerar. Det ska vara framtidens ledare som ska ges praktiska möjligheter att påverka i verksamheten, gärna på styrelsenivå. Det ska finnas en namngiven kontaktperson som stöd till deltagaren. Er kandidat ska vara tillfrågad om hen är intresserad. 

Sagt om Ungagerad

”Kunskaperna från Ungagerad använder jag nu varje vecka i mitt ledarskap för Korpen”
Olof Lunden, Ungagerad och instruktör i Korpen Stockholm

”#Ungagerad har blivit en energikick för föreningen”
Annika Persson, ordförande i Korpen Orsa

”Kom ihåg att framtiden är Korpen och vi unga är framtiden”.
Erika Björklund, Ungagerad och styrelseledamot i Korpen Timrå

”Nu ska vi Umeå satsa ännu mer på unga”
Lotti Kung Ungagerad och gruppträningsansvarig i Korpen Umeå

Frågor om Ungagerad

Sara Alfredsson.png

Sara Alfredsson 
This is a mailto link
08-699 64 07

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info