Hoppa till sidans innehåll

Utbildning - tränare för hälsa

Tränare för hälsa är en ettårig yrkesutbildning med start 20 augusti för dig som vill arbeta med fysisk aktivitet, breddidrott och folkhälsa. Utbildningen genomförs i samarbete med Bosön.
  • Skapad: 11 APR 2018 12:42

Samarbetet är en viktig del i förverkligandet av utvecklingsresorna inom ramen för Strategi 2025. Tränare för hälsa har en helhetssyn på hälsa och träning, och kopplar ihop Riksidrottsförbundets och Korpens strategiska arbete mot 2025. Målet är att erbjuda livslångt idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar.

Syftet med utbildningen är att utveckla dina kunskaper för att kunna leda och inspirera människor inom fysisk aktivitet, breddidrott och hälsa. Ditt eget ledarskap sätts i fokus i alla ämnen. Du får professionella verktyg för att främja hållbart livslångt idrottande, mentalt välmående, balans, kost och hållbar hälsa.

Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta inom Korpen och övriga idrottsrörelsen med livslångt idrottande på föreningsnivå, individnivå och/eller gruppnivå. Du har kompetens att arbeta som tränare ur ett hälsofrämjande, motionsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv.

Läs mer och anmäl dig

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info