Hoppa till sidans innehåll

Coronastöd


Den pågående pandemin påverkar idrottsrörelsen och nya utmaningar dyker upp. För att du och din korpförening ska känna er uppdaterade med information om covid-19 och idrottsrörelsen, och på bästa sätt kunna hantera de utmaningar som pandemin skapar i och omkring föreningen, så har vi på denna sida samlat diverse information som ska fungera som stöd och inspiration.

Senaste nytt

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet följer utvecklingen kring coronaviruset via de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter kontinuerligt uppdaterar. På Riksidrottsförbundets hemsida uppdateras det löpandes med information om covid-19 och hur det påverkar idrottsrörelsen.

Ny omgång av kompensationsstöd från RF

Den 15 oktober till 26 oktober kl 12:00 kan idrottsföreningar ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och ökade kostnader på grund av coronapandemin. Det gäller verksamhet som skulle genomförts under perioden 1 maj till och med 28 september. Vill ni ha stöd i ert arbete med att ansöka, kontakta ert RF-SISU distrikt eller Paula Samuelsson på Korpen förbundskansli, This is a mailto link

Läs mer om kompensationsstödet

Så får föreningen del av Korpen återstartspaket

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har blivit tilldelade medel från Riksidrottsförbundet för att stödja föreningarna i återstarten av verksamheten hösten 2021. Stödet riktar sig till insatser som stimulerar möjligheten för föreningen att behålla, återrekrytera och rektrytera medlemmar när verksamheten kommer igång igen. Vi har utifrån de målen tagit fram ett antal insatser som ska hjälpa oss i återstarten.

Läs mer om hur föreningen får del av återstartsstödet

Maxgräns för utövare och publik tas bort

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.

Läs mer på RF.se

Några restriktioner kvarstår - Här är läget just nu.

Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar. Här är läget för idrotten just nu. Regeringen och Folkhälsomyndigheten planerar att lätta på coronarestriktionerna i fem steg. De tre första stegen genomfördes i juni och juli och innebar flera förändringar för idrotten.

Läs mer på RF.se

Så får din förening del av Korpens egna Coronastöd

Då coronapandemin slagit hårt mot alla föreningars verksamhet och därmed också ekonomin beslutade Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets förbundsstyrelse den 10 december 2020 att använda en del av Korpens egna kapital för att hjälpa Korpens medlemsföreningar ekonomiskt. Det rör ett stöd om 25 kr per medlem, möjlighet till uppskov på faktura samt en krisfond.

Mer om hur föreningen får del av stödet

Ekonomi

Det finns många stödåtgärder för föreningen att ta del av under pandemin, särskilt för föreningar med anställd personal. Vi har samlat viktig information och bra länkar att ha koll på kring ekonomin under dessa tider.

Till ekonomikollen. 

Kompensationsstöd 

Ni som föreningar i Korpen kan ansöka om kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.

Läs mer om kompensationsstödet. 

Vi ställer om - exempel i föreningarna

Samtidigt som vardagen är tuff så har pandemin skapat många nya intressanta idéer och lösningar för att vi inom Korpen ska kunna fortsätta erbjuda motionsidrott på ett säkert sätt. 

Om du och din förening har frågor, funderingar eller behöver stöd i dessa frågor så går det bra att kontakta Korpen riks föreningsutvecklare. Det går även bra att mejla till This is a mailto link

Läs goda föreningsexempel här.

Vanliga frågor om coronaviruset

Coronakrisen påverkar idrottsrörelsen på många olika sätt. Riksidrottsförbundet har på sin hemsida svarat på några vanliga frågor om coronaviruset och idrotten.

Till frågor och svar. 

Viktiga länkar

Marknadsföringsmaterial 

I Korpen Toolbox hittar din förening coronaanpassat marknadsföringsmaterial som till exempel affischer med information om hur smittspridning kan förhindras. Har ni önskemål om fler mallar, hör av er till Sofia Melander på Korpen riks.

Ladda ner coronaanpassat marknadsföringsmaterial. 

 

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.

  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.

  • Håll avstånd till andra på bussen, tåget, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.

  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.

  • Res inte i rusningstid om du kan undvika det.

  • Res bara om det är nödvändigt.

  • Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas
Uppdaterad: 25 SEP 2020 09:03 Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info