Hoppa till sidans innehåll

Föreningsexempel - coronastöd


Här har vi samlat exempel från våra föreningar i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Vi har som mål att kontinuerligt fylla på listan med bra exempel att dela vidare till organisationen. Har din förening gjort något annorlunda under dessa tider som ni tycker att fler ska få känna till eller ta del av? Maila gärna till This is a mailto link

Får du inspiration till att utveckla er verksamhet för att nå fler unga medlemmar? Kolla in vår sida för Projektstöd Ungdomsidrott, där hittar du information om hur du söker.

Att vara ute och cykla behöver inte vara något negativt!

Korpen Engelaholm sökte och fick medel för att ställa om och bibehålla verksamhet i Corona-tider.

Cykelordkrysset heter succén som lockat cirka 240 startande under sommaren. Deltagarna cyklar runt till kontroller och samlar bokstäver som bildar ord. Med en sträcka på 8-9 mil på varje starkort har de alltså cyklat runt 2 000 mil i sommar! Och det pågår ända fram till sista oktober. Med satsningen har föreningen fått med ett 20-tal ungdomar som nya medlemmar.

Har din förening också en idé ni vill genomföra för att säkerställa verksamhet under Corona?

Kolla då in Område 3 i det projektstöd som kan sökas för verksamhet riktad till målgruppen 13-25 år.

Hilal får volleybollen att blomstra i Bollnäs

När Hilal Kalil kom till Sverige som flykting från Syrien saknade han att spela volleyboll. I Syrien spelade han i landslaget och när han kom till Irak på flykt från kriget tränade han ungdomar. Nu bor han i Bollnäs och har tillsammans med Korpen Bollnäs och RF SISU Gävleborg dragit igång volleybollträningar. De började inomhus, men i våras när vi drabbades av pandemin ville de fortsätta utomhus.

För att kunna köpa in nät för utomhusbruk sökte – och fick – de medel från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets pott för ”Bibehållen verksamhet under Corona”.

– Nu har vi spelat hela sommaren utomhus och vi har lockat nya spelare, berättar Hilal.

Två gånger i veckan har det kommit upp till 15 personer för att spela volleyboll och umgås.

Nu hoppas gänget kunna spela inomhus igen, givetvis under Corona-säkra former. Men utan utomhusspel är det inte alls säkert att gruppen hållit ihop.

– Jag hoppas också att vi ska kunna få med kvinnor och yngre i framtiden. Och att vi kanske kan spela matcher mot andra lag.

Uppdaterad: 24 SEP 2020 13:24 Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info