Hoppa till sidans innehåll

Föreningsstöd


Det finns många olika sorters stöd som din förening kan ta del av som en medlemsförening i Korpen och Riksidrottsförbundet. Nedan beskriver vi några av de områden där ni som förening kan söka hjälp och vägledning, antingen via personalen på Korpens förbundskansli eller hos ert distriktidrottsförbund/SISU. 

Fokus Korpen 2025 - Arbetsmaterial

Här hittar du arbetsmaterialet för Fokus Korpen 2025 som din förening kan jobba med för att utvecklas både på kort och på lång sikt! Ladda ner och kör igång! 

Stadgar

Vi vill hjälpa föreningarna så mycket det går och som stöd har Korpen därför tagit fram stadgemallar (normalstadgar) som föreningen kan använda som underlag. Dessa hittar du här. 

Föreningsmallar - verksamhetsberättelse och verksamhetsplan 

För att underlätta arbetet– och skapa mer tid för rörelse och gemenskap – har vi tagit fram mallar som ni kan använda i er förening. En mall för verksamhetsplan (det kommande året) och en mall för verksamhetsberättelse (det gångna året) som ni använder på det sätt ni vill. Men tanken är att ni lätt ska kunna koppla verksamhetsplanen till  verksamhetsberättelsen.

Personuppgifter

Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) som innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas. Här får ni som förening stöd i hur ni ska tänka och arbeta för att följa de nya direktiven.

Trygg Idrott

Barn och ungdomar ska känna sig trygga inom Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och idrottsrörelsen. Som ett led i det arbetet beslutade Riksidrottsmötet 2019 att alla nya ledare inom idrotten som har direkt och/eller återkommande kontakt med barn och unga, ska visa upp ett begränsat registerutdrag för föreningen.

Krishantering

Inom idrottsrörelsens verksamhet finns olika hot och risker som kan utvecklas till kriser. En kris måste kunna hanteras samtidigt som den ordinarie verksamheten pågår i organisationen. Här hittar ni mer info samt en mall för upprättande av en krishanteringsplan i föreningen.

Korpens antidopingpolicy

Korpens antidopingpolicy togs fram hösten 2018. Här hittar du till exempel en handlingsplan för en antidopingpolicy som din förening kan använda sig av.

Rabatter och specialavtal

Som medlemsförening i Korpen har du tillgång till massor av bra erbjudanden och förmåner. Kolla in dem!

Korpen och Folkspel

Folkspel och Korpen samarbetar sedan flera år tillbaka för att öka intäkterna till svenskt föreningsliv via försäljning av Folkspels olika produkter. Här hittar du mer information om hur din förening kan öka intäkterna med hjälp av Folkspels produkter.

Uppdaterad: 04 JUN 2020 13:08 Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info