Hoppa till sidans innehåll

Demokratiskolan

I Korpen är det du som medlem som bestämmer vad vi ska göra och hur vi ska göra det. Hur den viktiga och grundläggande demokratiska processen fungerar i praktiken kan ibland kännas aningen torrt och tråkigt. Här kan du därför hitta filmer och texter med syftet att på ett enkelt sätt beskriva och förklara viktiga delar inför och under mötet. Allt för att så många ombud som möjligt ska komma så förberedda som möjligt till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets viktigaste möte.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2020 11:34

Här hittar du alla filmer som vi gjort, vill du fördjupa dig ännu mer i de frågor som filmerna tar upp kan du klicka på respektive rubrik nedan (eller i vänstermenyn). 

Del 1 - Du bestämmer!

Läs mer om avsnittet Du bestämmer!

Del 2 - Så påverkar ni

Som medlem kan du påverka din förening och ditt förbund på flera sätt. I den andra delen av demokratiskolan ger vi tips på hur ni som förening kan tänka om ni vill skriva en motion till årsmötet samt hur ni går tillväga för att nominera en person till ett uppdrag i förbundet. 

Läs mer om avsnittet Så påverkar ni 

Del 3 - Det här med ombud

Nej som i filmen ovan kanske inte är det bästa sättet att utse ombud. Men hur fungerar det egentligen och vad ska man tänka på när man utser ombud?

 Läs mer om anvsnittet Det här med ombud


Del 4 -Tips inför föreningens årsmöte

På föreningens årsmöte får alla medlemmar i föreningen vara med och bestämma. Vad föreningen ska göra, hur resurserna ska fördelas och vilka som ska leda föreningens arbete mellan årsmötena, det vill säga vilka som ska ingå i styrelsen. Vi har samlat lite tips inför er föreningens årsmöte.  

Läs mer om avsnittet Tips inför föreningens årsmöte

 


 

Läs mer om förbundsmötet

Skribent: Simon Ruuth
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info