Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Karlsson

Inkludering och mångfald

I Korpen finns ett stort och ärligt engagemang för vår och svensk idrotts värdegrund: glädje, gemenskap och alla är välkomna. Idrott kan skapa trygga vägar in i samhället och öppna upp dörrar till samhörighet. Det gäller såväl nyanlända som just kommit till Sverige, men också andra grupper som redan finns här och behöver integreras.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 14:04

Korpens vill hjälpa till! Vi strävar efter att ge fler möjlighet till livslångt idrottande genom våra olika mångfald- och inkluderingsprojekt. Några av våra korpföreningar har idag pågående mångfalds- och inkluderingsprojekt och målet är att fler föreningar ska ta efter. Därför kommer vi löpandes under året presentera några föreningars projekt som förhoppningsvis kan ge andra föreningar inspiration till att själva starta upp något. Exempel på tidigare mångfald och inkluderingsprojekt, med fokus på integration, finns även på de olika distriktsförbundens hemsidor om ni vill söka inspiration till just ert projekt.

Världsmästerskapet

Världsmästerskapet är en fotbollsturnering som arrangeras av Korpen Stockholm i september varje år. integrationscupen. Tanken med turneringen är att nyanlända tjejer och killar blandas med spelare från befintliga korpfotbollslag för att visa att alla är välkomna i Korpen och i förlängningen i det svenska samhället.

Inkluderande idrott

Utbildningswebben Inkluderande idrott är en del av svensk idrotts strategiska arbete. Ett verktyg som SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet tagit fram för att stödja idrottens förändringsresa mot 2025. 

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna om du och din förening vill ha hjälp med att planera och lägga upp ert arbete. Tillsammans gör vi din förening starkare.

Andra hemsidor som kan vara till använding i ert projekt

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info