Hoppa till sidans innehåll

Marknadsföringsmaterial

För att underlätta korpföreningarnas marknadsföring så finns det stödmaterial i olika former - en grafisk profil, marknadsbank med mallar samt mycket mer. Att Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet marknadsförs på samma sätt är väldigt viktigt för att Korpen som varumärke alltid ska kännas igen, oavsett vilka kanaler eller arenor som vi syns i.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2017 13:45

Grafisk profil

I den grafiska profilen får du information om riktlinjer för vår logotyp och typografi samt färgval och bildspråk. Som förening kan ni själva avgöra i vilken takt ni vill plocka in de nya grafiska detaljerna (uppdatering våren 2018) i ert formspråk. Ett bra tips är att börja använda det nya digitalt, till exempel på webben eller i sociala medier där det är enkelt att byta ut logotypen. Uppdateringen av vår grafiska profil gjores för att dels vara rätt i tiden, men också för att förtydliga och förenkla användandet. Det grafiska formspråket som användes innan uppdateringen kommer att kunna användas parallellt med det uppdaterade.

Korpens logotyp

Korpens logotyp finns i grönt, vitt och svart. Sedan våren 2018 finns en uppdaterad logotyp. Välj den logotyp som passar bäst i er marknadsföring! Det går lika bra att använda den gamla logotypen som den uppdaterade. 

Korpens profilkläder 

Korpens medlemsföreningar kan köpa kläder till förmånliga priser via Korpens klädshop i samarbete med Länna Sport. 

Marknadsbanken

Har din förening ett arrangemang på gång och ni vill ta fram marknadsföringsmaterial? Då finns marknadsbanken till hjälp för att få rätt utformning och layout.

Exponeringsmaterial och profilprodukter

I Korpens webshop kan din förening köpa exponeringsmaterial eller give-aways. Ni kan även hyra profilmaterial till era arrangemang. Ett enkelt och smidigt sätt för att kunna profilera ert arrangemang på ett grönt och skönt sätt. Korpens webbshop är ett samarbete med NeH.

Frågor om den grafiska profilen, profilkläder, marknadsbanken eller webbshopen? 

Sofia Melander
This is a mailto link
08- 699 64 40

Bildbank

På Korpens Flickr-konto finns en stor samling bilder som din förening får använda sig fritt av. För att ladda ner en bild klickar du på de tre punkterna som finns längst ner till höger på bilden. Välj "View all sizes" och sedan storlek, till exempel original om den ska användas till trycksaker. När du gjort det klickar du på Download. Glöm inte att uppge fotografens namn. Namnet på fotografen hittar du i bildnamnet. 

Sociala medier

Syns man inte finns man inte och idag är sociala medier ett superbra verktyg för att visa upp sin verksamhet och nätverka med sina medlemmar. Behöver ni tips och riktlinjer för hur ni kan arbeta strategiskt med er Facebooksida, Instagram, Youtube eller kanske Twitter så går det bra att höra av sig till Camilla Waltin, kommunikatör på Korpen Riks. Ett litet tips - kom ihåg att använda #Korpen i SoMe för att öka räckvidden av era inlägg.

Hemsida

IdrottOnline tillhandahåller en helhetslösning för föreningar att kunna skapa en snygg och tydlig hemsida så att föreningen lätt kan kommunicera med sina medlemmar. Besök eller ta kontakt med IdrottOnline för att få lathundar eller hjälp med din fråga!

Frågor om bildbanken, sociala medier eller innehåll för era hemsidor?

Camilla Waltin
This is a mailto link
08- 699 64 27

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info