Hoppa till sidans innehåll

Marknadsföringsmaterial

För att underlätta korpföreningarnas marknadsföring så finns det stödmaterial i olika former - en grafisk profil, marknadsbank med mallar samt mycket mer. Att Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet marknadsförs på samma sätt är väldigt viktigt för att Korpen som varumärke alltid ska kännas igen, oavsett vilka kanaler eller arenor som vi syns i.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 14:03

Grafisk profil

I den grafiska profilen får du information om riktlinjer för vår logotyp och typografi samt färgval och bildspråk. Som förening kan ni själva avgöra i vilken takt ni vill plocka in de nya grafiska detaljerna (uppdatering våren 2018) i ert formspråk. Ett bra tips är att börja använda det nya digitalt, till exempel på webben eller i sociala medier där det är enkelt att byta ut logotypen. Uppdateringen av vår grafiska profil gjores för att dels vara rätt i tiden, men också för att förtydliga och förenkla användandet. Det grafiska formspråket som användes innan uppdateringen kommer att kunna användas parallellt med det uppdaterade.

Läs den grafiska manualen

Korpens logotyp

Korpens logotyp finns i grönt, vitt och svart. Sedan våren 2018 finns en uppdaterad logotyp. Välj den logotyp som passar bäst i er marknadsföring! Det går lika bra att använda den gamla logotypen som den uppdaterade. 

Korpens profilkläder 

Korpens medlemsföreningar kan köpa kläder till förmånliga priser via Korpens klädshop i samarbete med Länna Sport. 

Till Länna sports Korpenshop.

Korpen Toolbox

Vi har en ny plattform med dynamiska mallar för att du enkelt ska kunna skapa marknadsföringsmaterial till din förening.

I Korpen Toolbox hittar du allt ifrån affischer, infoblad och flyers till anpassade bilder för sociala medier. Med hjälp av dessa mallar behöver du inte fundera över grafisk profil eller oroa dig över om det är rätt logga, typsnitt eller färgval. Allt finns redan på plats. Du behöver bara fylla i din egen text med det budskap du vill föra fram så har du ett färdigt material att publicera på webben, skriva ut eller skicka till tryck.

Varje förening har fått ett mail från This is a mailto link till den mailadress som föreningen registrerat i KIT. Där uppmanades ni att byta lösenord och ert konto i Toolbox är då skapat. Varje förening har alltså ett gemensamt konto. Önskar ni fler konton per förening eller hittar ni inte mailet med inloggningsuppgifterna hör ni av er till oss så ordnar vi det. Alla frågor om Korpen Toolbox besvaras av This is a mailto link

Till Toolbox

Exponeringsmaterial och profilprodukter

I Korpens webshop kan din förening köpa exponeringsmaterial eller give-aways. Ni kan även hyra profilmaterial till era arrangemang. Ett enkelt och smidigt sätt för att kunna profilera ert arrangemang på ett grönt och skönt sätt. Korpens webbshop är ett samarbete med NeH.

Till Neh-shopen.

Frågor om den grafiska profilen, profilkläder, marknadsbanken, bildbanken, föreningshemsidor eller webbshopen? 

Sofia Melander
This is a mailto link
08- 699 64 40

Bildbank

På Korpens Flickr-konto finns en stor samling bilder som din förening får använda sig fritt av. För att ladda ner en bild klickar du på de tre punkterna som finns längst ner till höger på bilden. Välj "View all sizes" och sedan storlek, till exempel original om den ska användas till trycksaker. När du gjort det klickar du på Download. Glöm inte att uppge fotografens namn. Namnet på fotografen hittar du i bildnamnet. 

Sociala medier

Syns man inte finns man inte och idag är sociala medier ett superbra verktyg för att visa upp sin verksamhet och nätverka med sina medlemmar. Behöver ni tips och riktlinjer för hur ni kan arbeta strategiskt med er Facebooksida, Instagram, Youtube eller kanske Twitter så går det bra att höra av sig till oss på This is a mailto link.

Hemsida

Hemsideslösningen från IdrottOnline försvinner vid årsskiftet 22/23. Korpen tillhandahåller en skräddarsydd, kostnadsfri lösning för alla föreningar. Vi hjälper dig att sätta upp, flytta innehåll och komma igång. Läs mer här.

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info