Hoppa till sidans innehåll

Pigg & Glad

Pigg & Glad är Korpens träningskoncept som ska ge en energikick som skapar rörelseglädje att ta med sig vidare i livet. Med aktiviteterna vill vi utan pekpinnar visa på hur roligt det är att röra på sig och att alla kan vara med på sina villkor.
  • Skapad: 19 AUG 2019 15:08

Pigg & Glad familj

Pigg & Glad familj är ett träningskoncept för hela familjen. Alla kan vara med, stora som små, då alla utmanas utifrån sina egna förutsättningar och ambitionsnivå. Vi har tagit fram utbildningsmaterial i videoformat för att på bästa sätta visa hur de olika träningsmomenten för Pigg & Glad familj kan genomföras. 

Pricka tiden-lopp

Pricka tiden -lopp är ett lopp som inte går ut på att komma först i mål utan att gissa vilken tid det tar att komma runt en bana på exempelvis två kilometer och sedan komma så nära den tiden som möjligt. Deltagaren kan således välja att springa, lunka, rulla eller gå sträckan. Det är helt enkelt ett lopp där alla kan vara med utifrån sina förutsättningar och konceptet går väl i linje med RF:s utvecklingsresor ”En ny syn på träning och tävling” samt ”Inkluderande idrott för alla”. Både ”Pigg och Glad familj” och ”Pricka tiden – loppet” är två givna ingredienser i Korpens arrangemang Pigg och Glad. 

Finansieras av framåtfonden

Vår satsning på konceptet Pigg&Glad har möjliggjorts genom ett bidrag från Framåtfonden.

Skribent: Camilla Waltin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info