Hoppa till sidans innehåll

Pigg & Glad

Pigg & Glad är Korpens nya träningskoncept som ska ge en energikick som skapar rörelseglädje att ta med sig vidare i livet. Med aktiviteterna vill vi utan pekpinnar visa på hur roligt det är att röra på sig och att alla kan vara med på sina villkor.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2019 15:08

Dags för Pigg & Glad workshop

Välkommen att skaffa nya kunskaper för att kunna köra igång Pigg & Glad familjeträning på hemmaplan! 

Syftet med workshopen är att, från ett färdigt passupplägg, få praktisk färdighetsträning för att snabbt komma igång på hemmaplan. Dagen ska också ge inspiration, kunskap och verktyg för fördjupat lärande när dfu sedan praktiserar med gruppen hemma.

Pigg & Glad familj är en lekfullt ledarlett motionspass som erbjuds för barn i alla åldrar tillsammans med vuxen. Varje övningsstation kan anpassas så att alla deltagare, oavsett förkunskaper och förmåga, får en rolig och utmanande träning.

Dag: Lördag den 11 januari 2020

Tid: 09.00-15.00

Plats: Korpen Hälsokullen, Linköping

Utbildare: Jose Nunez

Pris: Kostnadsfritt för Korpens instruktörer, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet står för 500 kr i kostnadstäckning för resa.

Anmälan: Görs till This is a mailto link senast den 20 december.                       Uppge namn, personnr, mobil och e-post.

Pigg & Glad familj

Pigg & Glad familj är ett träningskoncept för hela familjen. Alla kan vara med, stora som små, då alla utmanas utifrån sina egna förutsättningar och ambitionsnivå. Vi har tagit fram utbildningsmaterial i videoformat för att på bästa sätta visa hur de olika träningsmomenten för Pigg & Glad familj kan genomföras. 

Pricka tiden-lopp

Pricka tiden -lopp är ett lopp som inte går ut på att komma först i mål utan att gissa vilken tid det tar att komma runt en bana på exempelvis två kilometer och sedan komma så nära den tiden som möjligt. Deltagaren kan således välja att springa, lunka, rulla eller gå sträckan. Det är helt enkelt ett lopp där alla kan vara med utifrån sina förutsättningar och konceptet går väl i linje med RF:s utvecklingsresor ”En ny syn på träning och tävling” samt ”Inkluderande idrott för alla”. Både ”Pigg och Glad familj” och ”Pricka tiden – loppet” är två givna ingredienser i Korpens arrangemang Pigg och Glad. 

Finansieras av framåtfonden

Vår satsning på konceptet Pigg&Glad har möjliggjorts genom ett bidrag från Framåtfonden.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info