Hoppa till sidans innehåll

Prova på

En fysiskt aktiv personal är positivt för företaget. Fysisk aktivitet ger bättre syreupptagningsförmåga vilket gör att man orkar mer både på arbetet och på fritiden dvs att man jobbar effektivt och att det dessutom finns ork kvar när arbetsdagen är slut. Det ger livskvalité och sprider positiva ringar på vattnet genom mindre sjukfrånvaro och nöjdare medarbetare. Att frälsa redan frälsta är inte så svårt men att få igång människor som inte alls utför någon fysik aktivitet är knepigare. Det är också de fysiskt inaktiva som har störst vinning av att börja motionera.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 08:48

Något som är lätt att börja med är promenader. Ännu effektivare är promenad med stavar dvs. stavgång.
Stavgång engagerar stora muskelgrupper, höjer pulsen och startar fettförbränningen. Det är 40-55 % effektivare än promenad utan stavar. Stavgång ökar syreupptagningsförmågan och förbränner fett betydligt bättre än vanlig promenad. Den förbättrar uthålligheten i muskulaturen kring axlar och bröst. Det är skonsamt för knän och leder. Stavgång reducerar särskilt påfrestningen på knän för överviktiga. Det är en säker motionsform även vid halt väglag.

 

Första steget i en livsstilförändring

 

Stavgång
Låt hela personalen gå ut på stavgång.
Vi har stavar. Vi introducerar tekniken för dem som inte prövat innan. Vi värmer upp tillsammans, går en bestämd runda och stretchar slutligen. Det är trevligt att gå i grupp. Det främjar social gemenskap och stärker grupptillhörigheten.
Detta kan man göra som aktivitet på en personaldag eller som en återkommande aktivitet kontinuerligt.

 

Gympa
Vi kommer gärna och kör ett gympapass i er lokal eller på er arbetsplats. Saknar ni utrymme hjälper vi gärna till att finna något lämpligt. Önskar ni fortsätta med en aktivitet regelbundet har vi möjlighet att bistå med välutbildad ledare.

Skribent: Florentina Bamerlind

Postadress:
Korpen Småland
Box 3098
350 33 Växjö

Besöksadress:
Hejargatan 7
350 33 Växjö

Kontakt:
Tel: 047012560
E-post: This is a mailto link

Se all info